کد خبر: 1375003
تاریخ انتشار : ۲۶ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۹:۴۹

بهره  ‏گیری از مدیران قرآنی؛ رمز دستیابی به جامعه ایده ‏آل اسلامی

گروه فعالیت‏‌‌های قرآنی: قاری گیلانی فعالیت‏ های قرآنی را عامل جلوگیری از بروز انحرافات اجتماعی دانست و گفت: اگر مدیران خرد و کلان کشور ضمن دارا بودن تمامی فاکتورهای مدیریتی، قرآنی باشند به جامعه ایده‌آل اسلامی نزدیک می ‏شویم.

بهرام حق ‏پرست، معلم قرآن اداره آموزش و پرورش املش در گفت‏ وگو با خبرگزاری بین ‏المللی قرآن(ایکنا) از گیلان، در خصوص ارتباط بین قرائت و تدبر در قرآن اظهار کرد: یک قاری قرآن صرفا نباید قرآن را با صدای خوش و الحان زیبا تلاوت کند، اینکه یک قاری قرآن با استفاده از توانایی ‏های صوتی و لحنی خویش در محافل باشکوه قرآنی همگان را مجذوب خود کند عالیست اما عالی ‏تر این است که این مبلغ کلام وحی با استفاده از همه این خصوصیات و توانمندی ‏ها جان و روح قرآن را به مخاطب ابلاغ کند.

قاری گیلانی افزود: این مهم زمانی حاصل می ‏شود که قاری با معانی قرآن مأنوس باشد؛ مصداق این سخن در قرائت استاد مصطفی اسماعیل کاملا مشهود است، وقتی شیخ مصطفی قرائت می‏ کرد گویی با مخاطب صحبت و قرآن را تفسیر می‏ کند.

حق ‏پرست در خصوص تاثیر تدبر در قرآن بر قرائت تصریح کرد: هر سال در ماه مبارک رمضان قاریان مطرح کشور خدمت مقام معظم رهبری می‏ رسند در یکی از این سال ‏ها که شرفیابی خدمت ایشان نصیب حقیر شد، ایشان فرمودند «یک قاری قرآن باید طوری تلاوت کند که شنونده را از جا بکند و او را به تفکر وا دارد».

قاری گیلانی ادامه داد: این فرمایشات ایشان تأثیر شگرفی در قرائتم گذاشت و از آن سال به بعد بود که دنبال تدبر در قرآن رفتم.

انس با معانی و تفاسیر قرآن

معلم قرآن اداره آموزش و پرورش املش گفت: قرائی که بصورت حرفه‏  ای قرائت را دنبال می ‏کنند حتما با معانی و تفاسیر قرآن مأنوس هستند، یک قاری حرفه ‏ای باید بتواند یک ارتباط دوسویه بین خود و مخاطب برقرار کند مسلما قاریانی که بدانند چه می‏ خوانند این حسشان به مخاطب منتقل می ‏شود زیرا آنچه از دل براید لاجرم بر دل نشیند.

حق پرست با اشاره به تلاوت ‏های استاد عبدالباسط افزود: وقتی استاد عبدالباسط در محفلی می‏ خواند و عده ای در آنجا اسلام می آورند! حقیقتا او چه خواند؟ مطمئنا این یک قرائت صرف با صوت زیبا نبود بلکه قطعا او با تمام وجودش آیه را بر قلب حاضران نازل می‏ کرد که این البته خود از معجزات قرآن است.

قاری گیلانی گفت: برای ارتقاء سطح انس جامعه با قرآن همه مسئولیت داریم زیرا هر چقدر در این راه هزینه کنیم ارزشمند است، وقتی سران کفر و استکبار و صهیونیسم بین ‏الملل بودجه‏ های  ملی برای منحرف کردن ذهن جوانان این مرزو بوم تصویب می ‏کنند ما نباید بیکار بنشینیم بلکه باید قبل از حربه دشمن دست بکار شویم و از تمامی پتانسیل ‏ها و ظرفیت‏ های موجود در کشور نهایت استفاده را کنیم.

موازی ‏کاری ‏ آسیب فعالیت های قرآنی

وی افزود: دستگاه‏ ها و ارگان ‏های زیادی در سطح کشور هستند که به امورات قرآنی می‏ پردازند اما موازی ‏کاری ‏ها و عدم توجه به کیفیت کار و بسنده کردن به گزارش، عکس و فیلم لطمات جبران‏ ناپذیری به جامعه قرآنی وارد می‏ کند.

حق ‏پرست با اشاره به راهکارهای جذب جوانان به فعالیت ‏های قرآنی تاکید کرد: از آنجاییکه جامعه آماری ما جوانان هستند؛ لذا باید برنامه ‏ای هدفمند برای جذب جوانان به فعالیت‏های قرآنی تدوین شود.

معلم قرآن اداره آموزش و پرورش املش افزود: یکی از برنامه ‏ها جهت جذب پایدار جوانان به مسجد و محافل قرآنی این است که شیفت صبح با کلاس‏ های قرآن، فوتبال و احکام شروع شود و در نهایت هنگام اذان ظهر با شرکت در نماز جماعت پایان یابد که این امر باید ابتدا برای ترم تابستان برنامه ‏ریزی شود و البته برای فصول دیگر سال هم برنامه ‏های دیگر قابل پیش ‏بینی است.

وی گسترش فعالیت ‏های قرآنی را عامل جلوگیری از بروز انحرافات اجتماعی دانست و گفت: اگر در سطح کلان به این موضوع بنگریم می ‏بینیم که چنانچه مدیران خرد و کلان کشور ضمن دارا بودن تمامی فاکتورهای مدیریتی، قرآنی باشند دیگر به جامعه ایده ‏آل اسلامی نزدیک می ‏شویم و اینگونه است که طبق فرمایش مقام معظم رهبری قرآن وارد زندگی مادی و معنوی ما می ‏شود و زمینه برای ظهور حضرت ولی عصر (عج) آماده خواهد شد.

یادآوری می ‏شود که بهرام حق‏ پرست، قاری جوان گیلانی موفق به کسب مقام ‏های اول استانی قرائت قرآن کریم در سازمان ‏ها و نهادهای مختلف در سال‏های متمادی و نفر اول مسابقات کشوری قرائت قرآن نیروهای وظیفه کشور در دی ماه 82، نفر اول مسابقات کشوری رشته اذان کانون ‏های فرهنگی هنری مساجد کشور در آذرماه 91، نفر دوم مسابقات کشوری قرائت قرآن وزارت جهاد کشاورزی در سال 91 و نفر چهارم مسابقات کشوری قرائت قرآن دانشگاه ‏های پیام نور در سال 90 است.

captcha